StudAk
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Неділя, 05.05.2024, 21:40
Вітаю Вас Перехожий | RSS
Меню сайту
Жовті сторінки інтернету
ukrfest mapanews
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 3 » "Ручні" студенти МОН відмовилися від стипендій
"Ручні" студенти МОН відмовилися від стипендій
07:45

Члени студради при МОН. Фото з сайту www.hneu.edu.ua

Всеукраїнська студентська рада при Міністерстві освіти і науки підтримало ідею Міносвіти платити стипендії лише студентам-пільговикам, а також як заохочення.

Про це "Свідомо" повідомив один з членів ради, що просив не називати його.

Спочатку Міносвіти в особі заступника міністра освіти Євгена Сулими на нараді зі Студентською радою відкинуло ідею підвищувати стипендії для студентів. Це одна з вимог активістів, які виходять на акції протесту під стіни парлменту. Зокрема - студентської профспілки "Пряма дія", яка вважає, що стипендія у студента не має бути нижчої за прожитковий мінімум в країні.

Потім Сулима висунув пропозицію не виплачувати стипендії студентам взагалі, за виключенням пільговиків і в якості заохочення за академічні успіхи. Студрада висловилася за цю ідею, аргументуючи це тим, що в умовах кризи держава не може платити гроші всім студентам.

Обговорення суперечливих ідей Міносвіти зі "своїми" студентами відбувається вже не вперше. В середині лютого, після того як спікер парламенту Володимир Литвин доручив Міністерству освіти провести обговорення законопроекту "Про вищу освіту", який вже зареєстрований в парламенті і пропонує підвищувати щороку ціну на навчання для студентів-контрактників і прибрати безкоштовну освіти для заочників, члени Студради та кілької інших організацій вручну створених Міністерством, підтримали законопроект. Зокрема, вони вважають підвищення ціни на навчання щороку європейським і нормальним явищем. 

"Це обговорення є імітацією обговорення у колі студентів. Завтра Міністерство напише, що погодило зі студентами всі питання. Тільки не скаже, що погоджувало з підгодованими студентами" - прокоментували поведінку Студради у "Прямій дії".

Зараз Міносвіти має заборгованість перед студентами у виплаті стипендій. Точної цифри в Міністерстві не називають, але обіцяють - у березні все виплатять.

Нагадаємо, що у січні прем’єр-міністр Микола Азаров пообіцяв, що стипендії будуть підвищені цього року. Так для учнів професійно-технічних навчальних закладів будуть підвищені до 280 гривень на місяць. Зараз вони отримують 250 гривень.

Для студентів вищих навчальних закладів І і ІІ рівня акредитації (коледжі) стипендія збільшиться до 560 гривень. Студенти вишів ІІІ і ІV (університети, академії, інститути) рівня акредитації мають чекати на збільшення розміру стипендії до 742 гривень. Зараз вони отримують мінімально 530 гривень, відмінники – 630.


Максим Опанасенко, Свідомо

По метериалам svidomo.org
Прикріплення:
Категорія: Україна | Переглядів: 369 | Додав: bober | Теги: |
Всього коментарів: 0

Copyright bober © 2024               
vkontakte club
Хостинг від uCoz