StudAk
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Четвер, 28.03.2024, 16:59
Вітаю Вас Перехожий | RSS
Меню сайту

Категорії розділу
СумДУ [5]
Новини з МОН [52]
УАБС НБУ [1]
Світ [27]
Україна [201]
місто Суми [11]

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Пошук

Головна » Україна [ Додати новину ]
1 2 3 ... 10 11 »

Сегодня молодым специалистам найти работу зачастую непросто. Тем более если вы без опыта работы и только собираетесь постичь всю прелесть трудовых будней. О работе стоит задумываться ранее, когда вы еще студент. Здесь-то очень важно разумно и грамотно подойти к вопросу о своем первом трудоустройстве.

С чего начать?

Сначала выберите род деятельности. Не гонитесь за престижем или красивым названием должности. Если вы студент без опыта, выбирайте работу в отрасли, смежной с вашей будущей профессией, и уже к концу учебы вам будет что написать в резюме.

Если вы окончили вуз, определитесь, хотите ли вы работать по профессии – или вам по душе другой род деятельности. Помнит ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 534 | дата: 27.10.2011 | коменты(0)


Работу без стажа найти весьма и весьма не легко. Часто встречается ситуация, что работодатель берет на работу специалистов со стажем работы, а человеку, который не приобрел еще таковой, в трудоустройстве отказывают.

Судитесь, и будет вам счастье.

Ряд советчиков утверждают о том, что если работодатель отказывает претенденту в приеме на работу, ссылаясь на отсутствие у последнего стажа работы, то на него можно подать в суд и в итоге выиграть дело. Но тут есть существенная проблема. Дело в том, что после такого прихода на новое рабочее место у работника не могут не возникнуть серьезные проблемы с коллективом и начальством. В итоге работа превратится в настоящее поле битвы. Та ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 673 | дата: 27.10.2011 | коменты(0)

Частью 3 статьи 1 Закона Украины «О занятости населения»(далее Закона) определен перечень категорий граждан, которые принадлежат к занятому населению. Согласно вышеупомянутой статье, в Украине к занятому населению принадлежат граждане, проживающие на территории государства на законных основаниях и:

- работающие по найму на условиях полного или неполного рабочего дня (недели) на предприятиях, в учреждениях и организациях, независимо от форм собственности, в международных и иностранных организациях в Украине и за границей, у физических лиц;

- граждане, которые самостоятельно обеспечивают себя работой, включая предпринимателей, лиц, занятых индивидуальной трудовой деятельностью, т ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 2020 | дата: 27.10.2011 | коменты(0)

Вчера, 26 октября, почти пять тысяч студентов Национального технического университета Киевский политехнический институт организовали митинг против министра образования Дмитрия Табачника. Акция вызвана тем, что уже более полтора месяца студенческий и трудовой коллектив КПИ не могут получить официальный ответ от Минобразования, когда будет объявлен конкурс на замещение должности ректора КПИ, и кто будет с 1 ноября, когда закончится каденция действующего ректора, исполняющим обязанности ректора.

Митинг начался с Площади знаний, что на территории КПИ. На этот митинг студенты заранее пригласили Табачника, а поскольку он не явился - участники митинга многотысячной колонной направились ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 504 | дата: 27.10.2011 | коменты(0)

Министерство образования отобрало 141 человека для стажировки в иностранных высших учебных заведениях мира. "Конкурсная комиссия рекомендовала направить на обучение или стажировку в ведущие заграничные высшие учебные заведения 141 человека: 55 студентов, 32 аспиранта и 54 научно-педагогических работника. А вообще к нам поступили 428 предложений от 66 отечественных университетов", - заявили в Минобразования.

В Департаменте высшего образования подчеркнули, что до недавнего времени в Украине не было никаких подобных госпрограмм относительно содействия студенческому обмену. Те же, которые предлагают коммерческие структуры, являются финансово недоступными для большинства украинцев. < ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 477 | дата: 25.10.2011 | коменты(0)

Несмотря на сложности с получением виз, зарубежных студентов в Украине становится больше. Правда, на смену китайцам и африканцам приходят туркмены и азербайджанцы 

Problem, problem! – каждые несколько минут наперебой повторяют камерунцы Патрик и Рауль, сидя в киевском кафе со стаканами апельсинового сока. Вместе с ещё несколькими африканскими студентами они попали в переплёт. За удовольствие учиться в Украине парни заплатили несколько тысяч долларов. Посредники деньги взяли, африканцев в холодную страну переправили, но деньги за обучение вузу так и не перечислили.

«Для Камеруна 2500 долларов – очень большая сумма», – сокрушается Патрик. Не может его утешить даже тот факт, ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 691 | дата: 21.10.2011 | коменты(0)

У Кіровограді та районному центрі Долинська канікули розпочалися на тиждень раніше, з 17 жовтня, для відтермінування початку опалювального сезону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на апаратній нараді в Кіровоградській облдержадміністрації повідомила начальник обласного управління освіти та науки Ельза ЛЕЩЕНКО.

Рішення погоджено із Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. У школах цих міст опалювальний сезон розпочнеться з 24 жовтня 2011 року.

Водночас, міський голова Кіровограда Олександр САІНСУС пообіцяв розпочати теплопостачання шкіл на декілька днів раніше, щоб своєчасно усунути всі можливі несправності та прориви. Станом на 17 жовтня у Кіровоград ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 307 | дата: 19.10.2011 | коменты(0)

В Україну завдяки тому, що з`явилася можливості вибору мови навчання збільшилася кількість іноземних студентів.

Про це кореспонденту УНІАН заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро ТАБАЧНИК, який бере участь в Українсько-Російському міжрегіональному економічному форумі в Донецьку.

Д. ТАБАЧНИК повідомив, що нині в Україні навчається 50 тис. іноземних студентів, що на 20 тис. більше, ніж за часів СРСР.

«Україні сьогодні повертає собі позиції на ринку освіти. Завдяки тому, що ми дозволили вибрати мову навчання, у нас тільки торік кількість студентів збільшилося на 2 тисячі. Цього року динаміка буде ще кращою. Я поки що знаю цифри щодо не дуже великої кр ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 510 | дата: 19.10.2011 | коменты(0)

19 жовтня у навчальному корпусі №2 НТУУ «КПІ» відбудеться відкриття спільного Науково-навчального центру «Наноелектроніка і нанотехнології» НТУУ «Київський політехнічний інститут» та Науково-виробничого концерну «Наука», повідомили УНІАН у прес-службі КПІ.

У церемонії відкриття центру візьмуть участь українські урядовці, віце-президент Російської академії наук, Нобелівський лауреат з фізики Жорес Алфьоров, провідні українські вчені та керівники російської компанії NT-MDT.

Матеріально-технічну базу науково-навчального центру створено на основі єдиного в Україні нанотехнологічного комплексу НАНОФАБ, заснованого НВК «Наука» та концерном NT-MDT у рамках російсько-української науко ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 375 | дата: 19.10.2011 | коменты(0)

Студенты Национального университета «Киево-Могилянская академия» (НаУКМА) обнародовали обращение к украинским властям с просьбой пресечь попытки прокуратуры отобрать у них общежитие

Об этом говорится в обращении студентов НаУКМА к Президенту Виктору Януковичу, премьер-министру Николаю Азарову и Уполномоченному Верховной Рады Украины по правам человека Нине Карпачевой по поводу попыток прокуратуры города Ирпеня Киевской области отобрать у них общежитие в пгт Ворзель. Обращение опубликовано на официальном сайте университета.

Как передает УНІАН, в документе указывается, что в 2002 году университет приобрел у закрытого акционерного общества лечебно-оздоровительных заведений профсо ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 389 | дата: 19.10.2011 | коменты(0)

Кабінет міністрів України реорганізував декілька вищих навчальних закладів.

Зокрема, згідно з розпорядженням від 12 жовтня № 993-р, уряд прийняв пропозицію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо утворення Міжгалузевої академії управління на базі Міжгалузевого інституту управління, що реорганізується шляхом перетворення. Документом передбачено, що витрати, пов’язані з утворенням Міжгалузевої академії управління, будуть здійснені в межах коштів, передбачених Міністерству освіти і науки, молоді та спорту для підготовки кадрів. При цьому студенти Міжгалузевого інституту управління продовжать навчання в Міжгалузевій академії управління.

Крім того, розпорядженням від 12 ж ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 316 | дата: 18.10.2011 | коменты(0)

Міністерство отсвіти та науки, молоді і спорту оприлюднило перелік вищих навчальних закладів України, які станом на 13 жовтня 2011 р. не замовили і не видали студентські квитки для студентів перших курсів, які вступили на навчання за освітньо-професійними програмами молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста та магістра.

Згідно з даними МОНмолодьспорту, у переліку 23 позиції, які займають як державні, так і приватні навчальні заклади. Серед них є, зокрема, два столичні: ВНЗ "Інститут екології та едицини" і ВНЗ "Українська академія бізнесу та підприємництва". Також в переліку значаться: по одному вишу у Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Кір ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 349 | дата: 18.10.2011 | коменты(0)

Вчера, 4 октября, закрылся сайт Единое образовательное информационное окно Украины (osvita.com), созданный в октябре 2010 года при участии Министерства образования и науки, молодежи и спорта. Как сообщило сегодня, 5 октября, бюро журналистких расследований Свідомо, после закрытия интернет-ресурса, уволенным работникам не заплатили зарплату за несколько последних месяцев.

Издание Свідомо сообщает, что сайт, который создавался для информирования "о всех образовательных событиях в стране", стал "звеном в коммерческой схеме Минобразования, по которой Министерство давало частной фирме заработать на университетах по 30 000 в год с каждого". Одна из сотрудниц сайта, которая не зах ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 314 | дата: 06.10.2011 | коменты(0)

Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» та Національний університет «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) відкривають новий навчальний проект – «Цифрові медіа в університетах».

Як передає кореспондент УНІАН, про це було повідомлено сьогодні на церемонії відкриття та підписанні меморандуму про співпрацю між БФ «Розвиток України», НаУКМА та університетами-учасниками.

Протягом року у рамках проекту 10 викладачів з 5 вишів України, які відібрані спеціальною комісією, навчатимуться викладанню «Цифрових медіа», а вже з 2012/2013 навчального року цей курс буде внесений до навчального плану університетів Києва, Львова, Запоріжжя, Сімферополя і Черкас.

Метою проекту ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 381 | дата: 05.10.2011 | коменты(0)

Київська обласна державна адміністрація встановила стипендії педагогам, які підготували переможців предметних олімпіад.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської ОДА, про це повідомив губернатор Анатолій ПРИСЯЖНЮК, вітаючи в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка працівників освіти Київщини з професійним святом.

Звертаючись до освітян, голова КОДА зазначив, що саме вони своєю невтомною і наполегливою працею плекають майбутнє нашої держави.

Водночас, за словами губернатора, влада в складних економічних умовах розуміє, що без розвитку освітянської галузі та соціального захи ... Читати далі »

категория: Україна | просмотров: 352 | дата: 03.10.2011 | коменты(0)

Цього року у Школі біоетики Українського католицького університету викладатимуть 13 викладачів з України, Італії, Канади та Австрії, повідомили УНІАН у прес-службі УКУ.

«Ми намагаємося залучити до співпраці фахівців зі сфери, біоетики генетики, молекулярної біології. Окрім занять, у нас також будуть відкриті лекції, на які запрошуємо усіх охочих», – розповів керівник Школи біоетики УКУ о. д-р Ігор Бойко в інтерв’ю студентському радіо «УКУпочці».

На річній сертифікатній програмі з біоетики викладатимуть о. Вальтер Шауп (Австрія), о. Мавріціо Фаджоні (Італія), Володимир Шеремета (експерт у галузі е ... Читати далі »

категория: Україна | просмотров: 353 | дата: 03.10.2011 | коменты(0)

Министр образования, науки, молодежи и спора Дмитрий Табачник поздравил педагогов с профессиональным праздником, отметив, что развитие образования является приоритетным в политике для Президента, парламента и правительства. Об этом УНН сообщили в пресс-службе профильного Министерства.

"Нет сомнения, что именно учитель формирует ответственного гражданина нашего государства. Чрезвычайно приятно, что развитие образования является приоритетным в политике для Президента Украины, парламента и правительства. Ведь быстрые социально-экономические и политические изменения, происходящие в мире и Украине, вызывают потребность в коренном реформировании образовательной системы", - отметил ... Читати далі »
категория: Україна | просмотров: 310 | дата: 03.10.2011 | коменты(0)

У 2012 році Міністерство фінансів має намір для студентів підвищити стипендії. Про це повідомили у прес-службі відомства.

У Мінфіні нагадали, що розмір мінімальної академічної стипендії для студентів ВНЗ III-IV рівнів акредитації становить 530 грн, студентів ВНЗ I-II рівнів акредитації — 400 грн, учнів професійно-технічних навчальних закладів — 200 грн на місяць.

В кінці 2011 року розмір стипендії з урахуванням індексації складе у ВНЗ III-IV рівнів акредитації — 732 грн, у вищих навчальних закладах I-II рівнів акредитації — 553 грн, професійно-технічних навчальних закладах - 276 грн на місяць.

У ... Читати далі »

категория: Україна | просмотров: 321 | дата: 30.09.2011 | коменты(0)

Как нынче живется студентам главных вузов в общежитиях

С началом учебного года в общежитиях столичных вузов происходит традиционное заселение первокурсников. Мы решили выяснить, как нынче живется студентам главных вузов в госжилье. Оказалось, что в одном и том же вузе могут быть абсолютно разные по комфорту комнаты. В КИМО отмечают дни рождения дорогим шампанским и «Бейлизом», а в Могилянке посылка с салом от родителей — большая радость.

КНУ ИМ. ШЕВЧЕНК ... Читати далі »

категория: Україна | просмотров: 2878 | дата: 14.09.2011 | коменты(0)

На базі Сумського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені І.Г.Харитоненка створено державний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І.Г.Харитоненка.

Відповідний указ підписав Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ. Текст документу оприлюднено на його сайті.

Своїм рішенням Президент підтримав пропозицію Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства оборони України, Сумської обласної ради та Сумської обласної державної адміністрації щодо створення у сфері управління Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України вказаного навчального ... Читати далі »

категория: Україна | просмотров: 717 | дата: 10.09.2011 | коменты(0)


Copyright bober © 2024               
vkontakte club
Хостинг від uCoz