StudAk
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Неділя, 12.05.2024, 16:23
Вітаю Вас Перехожий | RSS
Меню сайту
Жовті сторінки інтернету
ukrfest mapanews
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Липень » 6 » Студентська збірна України на літній Універсіаді в Белграді завоювала одне "золото", одне "срібло" та чотири бронзові медалі
Студентська збірна України на літній Універсіаді в Белграді завоювала одне "золото", одне "срібло" та чотири бронзові медалі
21:49
У столиці Сербії вже 6 день тривають студентські олімпійські ігри - Універсіада. Поки що успіхи українців скромні - 6 медалей різного ґатунку і лише 14 місце в загальному командному заліку. Але до 12 липня (останній день змагань) молоді українські спортсмени, які поїхали у Белград ще мають шанс піднятися на п'єдестал пошани.

А відкрили лік українським медалям, як і на "дорослій" Олімпіаді в Пекіні фехтувальниці. Подолавши китаянок, японок, полячок та росіянок наші дівчата завоювали золоті нагороди. Три чемпіонки представляють західноукраїнські ВНЗ (Яна Шемякіна та Анфіса Почкалова навчаються у Львівському університеті фізичної культури, Олена Кривицька у Тернопільському національному педагогічному університеті), одна - Харків (Ольга Петрюк студентка місцевого педагогічного університету).

Змагання зі синхронних стрибків у воду з триметрового трампліна стали "срібними" для українського дуету спортсменів Ілля Кваша-Олексій Пирогов. Наші хлопці, студенти Миколаївського державного університету та Харківської державної академії фізичної культури, поступилися лише китайському дуету.

Іллі Кваші однієї медалі виявилося замало, і він "настрибав" на бронзову медаль ще й в індивідуальних змаганнях з триметрового трампліна, проявивши при цьому неабияку силу волі, адже змагання почалися для українця з вкрай низьких балів.

Студентка Прикарпатського університету Дар'я Згоба стала третьою в змаганнях зі спортивної гімнастики у вправах на "колоді". Це була друга "бронза" для студентської збірної України.

А у понеділок скарбничка нашої збірної поповнилася ще двома бронзовими нагородами. Завоювала їх чоловіча збірна з фехтування та Юлія Прокопчук у змаганнях зі стрибків у воду з десятиметрового трампліна

Чекаємо медалей і від волейболістів, які з трьома перемогами утримуюють перше місце у своїй підгрупі.

Нагадаємо, у 2007 році студентська збірна України на літній Універсіаді в Бангкоці зайняла 3 загальнокомандне місце, завоювавши 66 медалей (28 золотих). Тоді краще нас виступили лише студенти Росії та Китаю.

Довідково: Універсіади відбуваються раз на 2 роки. Бувають літніми та зимовими. В Універсіаді не може брати участь спортсмен, старший 27 років. Крім того, це обов'язково повинен бути студент стаціонарного відділення ВНЗ.

Прес-служба МОН




Прикріплення:
Категорія: Світ | Переглядів: 505 | Додав: bober87 | Теги: універсіада |
Всього коментарів: 0

Copyright bober © 2024               
vkontakte club
Хостинг від uCoz