StudAk
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Понеділок, 06.05.2024, 03:15
Вітаю Вас Перехожий | RSS
Меню сайту
Жовті сторінки інтернету
ukrfest mapanews
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2009 » Вересень » 17 » Іван Вакарчук: "Багато студентських проблем не вирішуються через пасивність самих студентів"
Іван Вакарчук: "Багато студентських проблем не вирішуються через пасивність самих студентів"
15:38
Міністр освіти і науки України провів чергову зустріч з лідерами студентських та молодіжних організацій.

Вже втретє головний освітянин обговорює найактуальніші проблеми студентів разом з лідерами найпотужніших молодіжних та студентських організацій України. Цього разу на зустріч Іван Вакарчук прийшов зі своїм заступником Тарасом Фініковим.

Студенти розповіли міністру про те, що у багатьох українських ВНЗ студенти досі не отримали студентських квитків, а ті, хто отримали, змушені платити за документ від 20 до 50 гривень. Перелік ВНЗ-порушників представники студорганізацій передали міністру.

Не менш актуальна проблема для студентів - забезпечення гуртожитками. Було запропоновано зробити режим проживання більш жорстким, щоб сторонні особи не мали можливості поселятися у студентський гуртожиток. З цього приводу уже готується відповідний лист міністра.

"Коли я був ректором, то завжди боровся за те, щоб в гуртожитках університету жили лише студенти та аспіранти. Добре знаю проблему, - зазначив Іван Вакарчук. - Але зрозумійте, що багато проблем вирішується на зустрічах з ректором. Зберіть ініціативну групу, сядьте з ректором і розкажіть йому про ваші проблеми. А міністерство може бути задіяне, якщо ректор відмовився з вами зустрітись".

Ще одним дискусійним питанням, яке обговорювалося на зустрічі, стало створення Студентської ради при Кабміні. В дискусії взяли участь навіть студенти з Польщі та Бельгії, які розповіли про досвід співпраці студентських організацій та владних структур у їх країнах.

Прес-служба МОН

Прикріплення:
Категорія: Новини з МОН | Переглядів: 466 | Додав: bober87 | Теги: |
Всього коментарів: 0

Copyright bober © 2024               
vkontakte club
Хостинг від uCoz