StudAk
Головна | | Реєстрація | Вхід
 
Понеділок, 06.05.2024, 08:38
Вітаю Вас Перехожий | RSS
Меню сайту
Жовті сторінки інтернету
ukrfest mapanews
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Березень » 17 » Дмитро Табачник: реформа вищої освіти має єдину мету - якість
Дмитро Табачник: реформа вищої освіти має єдину мету - якість
08:56

Перебуваючи 14 березня 2011 р. на Полтавщині, Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник провів прес-конференцію в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка, в якій узяли участь журналісти Першого національного телеканалу, агентства «УНІАН»,  обласної державної телерадіокомпанії «Лтава»,  студії «Місто», газет «Зоря Полтавщини», «Полтавський вісник»,  «Село Полтавське», а також засобів масової інформації з районних центрів і міст обласного значення, включаючи Кременчук, Миргород, Лохвицю, Лубни, Гадяч, Котельву, Хорол. Відповідаючи на запитання щодо діяльності уряду в напрямі реформування освіти, Дмитро Табачник зазначив, що реформа має єдину мету – якість освіти. Проект нового Закону України «Про вищу освіту» радикально розширює автономію вищих навчальних закладів в інституційному, фінансовому, економічному й академічному плані.

Крім цього, університети набувають права визначати розмір заробітної плати кращих викладачів, тож зможуть належно заохочувати і запрошувати лекторів не лише з Києва, Харкова, Львова, а й із Великої Британії, Франції, Німеччини.

– Ось сьогодні, – сказав Міністр, –  я був на лекції в Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка, яку читав професор із Бранденбурга. І це дуже добре.

Міністр відзначив, що студенти ПолтНТУ слухають лекції й спілкуються з викладачем  англійською мовою.

– Це наближає Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка до забезпечення європейського рівня освіти, –  констатував Дмитро Володимирович.

Відповідаючи на низку запитань  про формування державного замовлення на наступний навчальний рік, Міністр зазначив, що  воно потребує коригування згідно з попитом на ринку праці.

Про реформування вищої освіти України йшлося також в інтерв’ю куратора Полтавської області від Кабінету Міністрів України Дмитра Табачника у прямому ефірі обласної державної телерадіокомпанії «Лтава». Міністр поінформував телеглядачів про  найважливіші новації проекту Закону України «Про вищу освіту»: майно й зароблені кошти від освітніх послуг, наукових розробок, трансферту технологій повинні повністю залишитися у вищих навчальних закладах. Крім цього,  вони отримають право створювати власні компанії, мати колективні права на патенти, вільно розміщувати кошти на депозитних рахунках. Ще одна важлива новація – університети  визначатимуть максимальне і мінімальне навантаження на викладачів:  у них з’являється можливість плідно й продуктивно займатися науковою діяльністю, і це великий крок уперед.

У ході робочого візиту до Полтавщини Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник зустрівся з розширеним складом Вченої ради університету, органами студентського самоврядування, студентським профспілковим комітетом,  представниками  студентських рад гуртожитків  Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка. Під час зустрічі  ректор університету, голова регіональної ради ректорів ВНЗ  III – IV   рівнів акредитації  Володимир Онищенко  коротко ознайомив Міністра з результатами діяльності навчального закладу, який здійснює підготовку  за тринадцятьма галузями знань, 28-ма напрямами майже десяти тисяч студентів із 23 областей України та 19-ти  країн світу.

Під час зустрічі з науково-педагогічним і студентським колективом Міністр відзначив доброзичливу, налаштовану на навчання й науку  атмосферу відвіданого ним Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка.

Дмитро Табачник поінформував присутніх про  реформаторську діяльність Уряду України, зупинившись на актуальних проблемах оптимізації мережі вищих навчальних закладів. Він підкреслив, що реформуванню та підвищенню якості вищої освіти сприяє інформатизація навчального процесу в діяльності вищих навчальних закладів. Відповідаючи на поставлені науковцями і студентами запитання,  Міністр закцентував увагу на необхідності  прийняття нового Закону України «Про вищу освіту». Ознайомившись з історією та традиціями університету, Міністр освіти і науки, молоді та спорту України зробив запис у Книзі почесних гостей. Дмитро Табачник побажав: «Успіхів, добра  і наснаги у підготовці майбутніх будівельників, менеджерів, економістів і просто людей, які закохані у свою професію».

Прикріплення:
Категорія: Новини з МОН | Переглядів: 352 | Додав: bober | Теги: Табачник |
Всього коментарів: 0

Copyright bober © 2024               
vkontakte club
Хостинг від uCoz